Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2018 / januari 2018 / Aanplanting geboortebos

Aanplanting geboortebos

op 18 februari 2018 tussen 10 en 15.30 uur in de Pokmoere.

Voor een succesvolle aanplanting roepen we de Eeklose gezinnen op die tussen 2013 en 2018 een kindje mochten verwelkomen. Op 18 februari kunnen deze ouders dan zelf de handen uit de mouwen steken en een geboorteboompje voor hun dochter of zoon planten en een naamkaartje bevestigen. Samen wordt er zo 5.750 m² nieuw bos worden aangeplant.

 

Alle deelnemers kunnen nadien genieten van een hapje en drankje in de gratis ter beschikking gestelde gebouwen van Victor Buyck Steel Construction. De aanwezige kinderen ontvangen bovendien een leuke attentie. 

De ouders kunnen hun kinderen nog inschrijven tot 31 januari 2018 via eeklo.be/geboortebos. 

 

De aanplanting van dit geboortebos wordt gerealiseerd met de steun van o.a. Rotary Eeklo. Rotary Eeklo zal de aankoop van alle bomen voor haar rekening nemen.

 

Jong en oud werken samen

Bij de aanplanting van het  geboortebos zullen jong en oud elkaar ontmoeten. Het woonzorgcentrum Sint-Elisabeth zal er diezelfde dag starten met de aanplant van 7000 m² bos. Deze aanplant  gebeurt om het groen, dat verdwijnt aan de Moeie omwille van hun nieuwbouwproject, te compenseren. Twee generaties die uiterlijk zo ver van elkaar verwijderd zijn, zullen samen de schouders zetten onder dit nobel doel, namelijk, zorgen voor een verdere groene toekomst voor Eeklo. 

 

geboortebos2 

 

 


Zoeken